Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Vén Zoltán lebontja a misztériumjátékot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

ImageVén Zoltán grafikusművész aprólékosan kidolgozott, remekműveknek is nevezhető képeiből nyílt tárlat a Vörösmarty Teremben. A kiállítást Kozák Csaba művészeti író nyitotta meg, aki hosszasan elemezte és magasztalta – joggal – az alkotásokat.

Tovább...
 
Makk Károly Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

Városunkba látogatott a Kossuth-díjas rendező, Makk Károly, akinek legújabb filmjét itt forgatják majd az ősszel. A mozi felvételét szeptember közepén kezdik el, s előreláthatólag két hetet vesz igénybe. A televíziós játékfilm a tervek szerint jövő év májusára készül el, s 70 perces lesz.

 
Reneszánsz muzsika és tánc a belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageReneszánsz hangulat költözik szombaton Székesfehérvár belvárosába. A zenei és táncos programok több helyszínen szórakoztatják majd a közönséget, s élethűen idézik fel Mátyás király korának miliőjét. A rendezvény egyházzenei hangversennyel zárul a Szent Imre templomban.

Tovább...
 
Az Én Bibliám és A mi vidám világunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageA Biblia Évének tiszteletére irodalmi és képzőművészeti pályázatot hirdetett a Szent István Művelődési Ház általános iskolások részére. Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadásra tegnap került sor a Katolikus Könyvbemutató- és vásár keretében, a gyermekek rajzaiból pedig kiállítást rendeztek a Művelődési Ház aulájában.

Tovább...
 
Ünnepi Könyvhét kezdődik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageMa van a 79. Ünnepi Könyvhét első napja, így pont időben vagyunk ahhoz, hogy közreadjuk e programsorozat Székesfehérvárt és Fejér megyét érintő rendezvényeinek listáját. Böngésszenek az író-olvasó találkozók, versenyek, vetélkedők és könyvbemutatók között!

Tovább...
 
Land-art akció - füvet nyírtak a művészek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 26.

ImageTöbb száz négyzetméternyi területből metszettek ki képzőművészeti alkotásokat tegnap a Land-art akció keretében a kreatív művészek. A Fűnyírók Fesztiválját immár negyedik alkalommal rendezte meg a Bőrgyár Kulturális Egyesület. Az alkotásokról fotódokumentáció is készült, amit – a tervek szerint - diavetítéses formában bemutatnak a Fesztivál ideje alatt, valamint kiállítják a Műhely Kávézóban és a Kirakat Galériában.

Tovább...
 
Konceptuális fotográfia a buszmegállóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 26.

ImageA Bőrgyár Kulturális Egyesület rendezésében megnyílt a Nemzetközi Kortárs Lebegő Print-out Kiállítás a székesfehérvári buszpályaudvaron. A fotó-másolatok a mennyezetről lógnak alá június 7-ig, hogy azok is megtekinthessék, akik egyébként nem járnak galériákba. Az alkalom egyszeri és soha többet nem ismétlődik meg – a szervezők legalábbis ezt ígérik. Ezért nem árt kihasználni a lehetőséget.

Tovább...
 
Szobrászati deja vu és megbizergált Tekerem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 24.

ImageSzemét ömlött a Városháza elé. Elkövetőit mégse büntették meg. Sőt, engedélyt is adtak az – így immár legálissá vált - hulladék-szórásra. A „mocskolódás” oka: Propaganda. És még neve is van: „Kiutak 2008”

Tovább...
 
Vasvári Csaba az új igazgató Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 23.

Vasvári Csabát választotta meg a Vörösmarty Színház új igazgatójának a Székesfehérvári Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A tegnap éjjeli zárt ülésen tizenheten voksoltak mellette. Az előzetes félelmekkel ellentétben így nem kell újabb pályázatot kiírni eredménytelenség miatt.

Tovább...
 
Kép-Gépeket nyelt le a Pelikán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 22.

ImageA Székesfehérvári Művészek és meghívott alkotótársaik egy tematikus kiállítással kedveskednek június 6-ig a műkedvelő közönségnek. A Pelikán Galériában megrendezett tárlatot a Pelikán Galéria kirakatában látható „Kortárs szökőkutak és vízjátékos szobrok” digitális fotó- és videofilm-bemutatás teszi teljessé.

Tovább...
 
Felkerült az utolsó zászló is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 22.

ImageA Kortárs Művészeti Fesztivál nyitó programjaként is betudható Művészzászló-kiállítás ma dél körül nyitotta meg virtuális kapuit a nagyközönség előtt. A lobogók a Fő utcán és a környékén libegnek vidáman és díszesen, ahogyan már megszokhattuk az elmúlt évek során. Az utolsó zászló a Városházához került, ahol Szűcs Erzsébet, a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény igazgatója is segédkezett elhelyezésekor.

Tovább...
 
<< Első < Előző 561 562 563 564 565 566 567 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6194 - 6204 / 6234